Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 42 Vrijdag – Kippasta met prei-kaassaus

vrijdag-kippasta-met-prei-kaassaus.jpg

Kippasta met prei-kaassaus

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 535 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g kipfilet
1 kippenbouillontablet
300 g penne
2 el olijfolie
600 g prei, in ringen
100 ml kookroom light
75 g geraspte jonge kaas
2 el kervel, fijngehakt

 

 

 

 

Bereidingswijze
Kook de kipfilet in ruim water met het bouillontablet in 15 min. gaar. Kook de penne in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de prei 4 min. Verdeel de kipfilet in stukjes. Voeg de kookroom, de kipfilet en de kaas aan de prei toe. Giet de pasta af en schep door de prei. Voeg een scheut van het kippenkookvocht toe zodat een smeuïge pasta ontstaat. Breng op smaak met de kervel, zout en peper en schep de pasta in 4 diepe borden.

Ook interessant