Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag – Kip-selderijsalade met appel

vrijdag-kip-selderijsalade-met-appel.jpg

Categorie: gevogelte Keuken: Werelds

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 425 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g kipfilet
4-8 grote kruimige (pof)aardappelen
1 kippenbouillontablet
2 tl mosterd
3 el mayonaise
1 el citroensap
1 rode ui, in halve ringen
1 struik bleekselderij, steel en blad in reepjes
1 appel, in geschild in schijfjes
2 el walnoten, grof gehakt

Bereiding
Kook de kipfilet in ruim water met het bouillontablet in 12 min. gaar. Prik de aardappelen regelmatig in en pof ze op vol vermogen in de magnetron (700 W) in 10 min. gaar. Laat ze gewikkeld in een schone keukendoek 3-4 min. nagaren. Klop een dressing van de mosterd, de mayonaise, het citroensap en zout en peper naar smaak. Verdeel de kipfilet in stukjes. Schep de kipfilet met de ui, bleekselderij, appel, walnoten en zout en peper naar smaak door de dressing. Verdeel de salade over 4 borden en serveer met de gepofte aardappelen.

Tip
Vervang voor een vegetarische salade de kipfilet door partjes gekookt ei. Ook lekker bij de barbecue.

Ook interessant