Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag: Karbonaadjes met gebakken krieltjes en citroenboontjes

vrijdag-karbonaadjes-met-gebakken-krieltjes-en-citroenboontjes.jpg

![](http://cm.daphnecm.com/cmp.php/igp/r/cmp/sanbluebandrecept/)

Categorie: vlees Keuken: Hollands

Hoofdgerecht (4 personen)
20 min. (ca. 335 kcal p.p.)

500 g krieltjes
4 ribkarbonades
500 g boontjes
2 el Blue Band Vloeibaar
1 citroen

Bestrooi de karbonades met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Doe 2 el Blue Band Vloeibaar in de pan. Wacht tot de crèmekleurige laag transparant wordt en vervolgens verdwijnt. Wacht nog 10 sec. en leg het vlees in de pan. Bak het vlees in ca 10 min. bruin en gaar.
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Doe 2 el Blue Band vloeibaar in de pan. Wacht tot de crèmekleurige laag transparant wordt en vervolgens verdwijnt. Wacht nog 10 sec. en doe de krieltjes in de pan. Bak ze in ca 20 min. goudbruin.

Kook de boontjes met wat zout in ca 10 min. beetgaar. Rasp er een beetje citroenschil over, bestrooi met wat verse peper en maak af met een kneepje Blue Band Vloeibaar. Serveer het karbonaadje met de krieltjes en de citroenboontjes. Garneer met een partje citroen.

BLUE BAND EN CÊLAVÍTA’S

GEHEIM VAN EEN GOED KROKANT GEBAKKEN AARDAPPELTJE:
– Zorg voor voldoende Blue Band in de pan en wacht tot deze op temperatuur is;
– Bak de aardappeltjes op hoog vuur krokant;
– Laat de aardappeltjes daarna een paar min. nagaren op laag vuur.

Ook interessant