Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag: Kalkoen met citroen met een groente- en aardappelstoofschotel

vrijdag-kalkoen-met-citroen-met-een-groente-en-aardappelstoofschotel.jpg

![](http://cm.daphnecm.com/cmp.php/igp/r/cmp/sanbecelrecept/)

Categorie: gevogelte Keuken: Hollands

Hoofdgerecht (4 personen)
35 min. (ca. 450 kcal p.p.)

5 el Becel Keuken Vloeibaar
800 g krieltjes, panklaar
2 gele paprika’s, in kleine stukjes
1 citroen, rasp en daarna plakjes
2 el bouillonpoeder
300 g peultjes
150 g cherrytomaatjes
3 teentjes knoflook, gesnipperd
15 g peterselie, fijngehakt
400 g kalkoenfilet, in reepjes van 0,5 cm.

Doe 2 el vloeibare margarine in een hete braadpan. Voeg als de grote belletjes in de margarine beginnen te verdwijnen de aardappelen, paprika en de citroenrasp toe. Roerbak 3 min. Voeg 250 ml warm water toe en 1 el bouillonpoeder. Laat 15 min. stoven. Doe de peultjes erbij en na 3 min. de tomaatjes. Laat nog 2 min. stoven. Roer er de helft van de peterselie door. Bestrooi de kalkoenreepjes met 1el bouillonpoeder. Doe 2 el vloeibare margarine in een hete koekenpan. Bak daarin de kalkoen in 4 min. rondom bruin. Leg de plakjes citroen er bovenop. Schep om en warm 2 min. door. Verhit 1 el margarine in een steelpan. Fruit de knoflook en de rest van de peterselie in 2 min. Verdeel de stoofschotel en de kalkoen over 4 borden. Schep de gefruite knoflook met peterselie over de kalkoen.

Tip: Vloeibare margarine heeft een neutrale smaak waardoor de eigen oorspronkelijke smaak van het gerecht behouden blijft en volledig tot zijn recht komt.

Ook interessant