Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vrijdag – Hollandse slasoep met garnaaltjes

vrijdag-hollandse-slasoep-met-garnaaltjes.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 380 kcal p.p.)

Categorie: vis
Keuken: Hollands

1 grote kropsla
25 g boter
1 ui, gesnipperd
1 l groentebouillon (van tablet)
1/2 flesje kookroom (à 250 ml)
125 g Hollandse garnalen
2 el bieslook, fijngehakt
1 meergranen stokbrood

Haal de bladeren van de krop en was ze. Smelt in een (soep)pan de boter. Fruit de ui. Voeg de sla toe (houd 4-8 kleine bladeren uit het hart apart) en laat ze slinken. Schenk de bouillon in de pan. Kook de soep 10 min. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen. Schep de garnalen in de bewaarde bladeren. Bestrooi met de bieslook en leg ze in de soep. Serveer met het stokbrood.

Tip Kook voor een dikkere soep 2 kruimige aardappelen in blokjes mee.

Ook interessant