Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vrijdag: Herfstsalade met kip & walnoten

vrijdag-herfstsalade-met-kip-walnoten.jpg

Categorie: gevogelte Keuken: Hollands / Frans

Hoofdgerecht / 4 personen
20 min. (ca. 525 kcal p.p.)

2 el olijfolie
400 g kipfilet
1 friszoete handappel, bijv. jonagold
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
3 el olijfolie extra vierge
1 el verse tijmblaadjes
150 g gemengde bladsla
1 rode ui, in halve ringen
50 g walnoten
1 meergranen stokbrood, in sneetjes

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Bak de kipfilet in 10-12 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in schijfjes. Klop een dressing van de wijnazijn, de mosterd en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met de tijm en zout en peper. Snijd de kipfilet in plakjes. Verdeel de bladsla over 4 borden. Leg er de kipfilet met de ui en schijfjes appel tussen. Strooi er de walnoten over en besprenkel de salade met de tijmdressing. Serveer met het stokbrood.

Tip van de Week

Pasta koken met een scheutje olijfolie?

Een scheutje (olijf)olie in het kookwater van de pasta wordt vaak aanbevolen. Dat is de Italiaanse manier om te voorkomen dat het kookwater teveel gaat schuimen. Maar als u de pan groot genoeg kiest, blijft het laagje schuim onder de rand en is de olie dus niet nodig!

Ook interessant