Eten

vrijdag: Goulashsoep met krieltjes en zure room

vrijdag-goulashsoep-met-krieltjes-en-zure-room.jpg

Categorie: vlees Keuken: Oost-Europees

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 330 kcal p.p.)

2 el olijfolie
350 g runderreepjes naturel
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 tl milde paprikapoeder
500 g gezeefde tomaten
750 ml vleesbouillon (van tablet)
350 g koelverse krieltjes
4 el zure room
2 el platte peterselie, fijngehakt

Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Bak de runderreepjes bruin aan. Voeg de ui en paprika toe en bak 2-3 min. mee. Schep er tomatenpuree en paprikapoeder door en bak nog 1 min. Schenk de gezeefde tomaten met de vleesbouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de krieltjes in ca. 10 min. in de soep gaar. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en garneer met de zure room en de peterselie. Geef er eventueel nog een snee volkoren vloerbrood bij.

Tip van de Week: (Pr)eitje!
Er is weer volop prei. Het witte en lichtgroene deel van de prei kan rauw ingevroren worden. Snijd de prei in ringen, was en verpak de groente in (gezins)porties. Ideaal voor een weekendquiche!

Ook interessant