Eten

maandag: Frisse pastasalade met kwarkdressing

vrijdag-frisse-pastasalade-met-kwarkdressing.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Italiaans

Categorie: vegetarisch
Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 485 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g penne
2 el pijnboompitten
1/2 komkommer, in halve plakjes
1 rode ui in halve ringen
250 g kerstomaatjes, gehalveerd
3 eieren, hardgekookt in plakjes
150 g kwark
2 el citroenmayonaise
1 bosje basilicum, alleen de blaadjes

Bereidingswijze
Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Giet de pasta in een vergiet en spoel onder stromend water koud. Verdeel de penne met de komkommer, ui, kerstomaatjes en plakjes ei over een schaal of 4 borden. Roer de kwark los met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Lepel de kwarkdressing over de pastasalade. Bestrooi met de pijnboompitten en basilicumblaadjes.

Tip
Ook lekker als picknick- of lunchsalade voor 4-6 personen.

Ook interessant