Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vrijdag – Flammkuchen met munsterkaas

vrijdag-flammkuchen-met-munsterkaas.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. + 10 OVENMIN. (ca. 705 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Frans

2 el olijfolie
125 g gerookte spekreepjes
650 g uien, in ringen
1 pak pizzadeeg (600 g, koelvers)
1 grote beker crème fraîche (200 ml)
2 el volle Franse kwark
125 g munsterkaas, in blokjes
bakplaat

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes uit. Voeg de uien toe en bak ze in 6-8 min. zacht. Rol de pizzabodem met het bakpapier uit op een bakplaat. Rol 1/2 cm van het deeg terug zodat een rand ontstaat. Meng de crème fraîche met de kwark en strijk over de deegbodem. Verdeel er de uiringen met het spek, de kaas en zout en peper naar smaak over. Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 10 min. goudbruin en gaar. Lekker met een beetje tijm.

Tip Bewaar de tomatensaus bij het pizzadeeg voor een snelle pastasaus.

Ook interessant