Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vrijdag – Erwtenquiche met ham

vrijdag-erwtenquiche-met-ham.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. + 35 OVENMIN. (ca. 825 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands/Frans

6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
2 el olijfolie
2 rode uien, gesnipperd
2 blikken doperwtjes extra fine minder vocht (à 320 g), uitgelekt
250 g hamblokjes
4 eieren, losgeklopt
1 grote beker crème fraîche (200 g)
125 g geraspte jonge kaas
2 el tuinkers
ingevette quichevorm (24 cm ø)

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de vorm met het deeg. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui. Schep er de erwten en de hamblokjes door en verdeel over de deegbodem. Meng de eieren, de crème fraîche, de kaas en zout en peper naar smaak. Schenk over de vulling. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 min. gaar. Strooi er de tuinkers over.

Tip Lekker met een frisse bladsalade.

Ook interessant