Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Weekmenu 35 dinsdag – Couscoussalade met mozzarella

foto-week-34.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 560 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch

Keuken: Mediterraan

Ingrediënten
300 g couscous
1 sinaasappel18
5 el olijfolie extra vierge
1 grote courgette, in blokjes
1 rode ui, gesnipperd
1 zak mini-mozzarella (20 balletjes)
50 g pistachenoten, grof gehakt
1 bosje munt, in reepjes

Bereidingswijze
Strooi de couscous in een schaal. Schenk er 500 ml heet water op. Laat de couscous 5 min. wellen. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng 50 ml sinaasappelsap met de rasp, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep er de courgette, ui en mozzarella door. Roer met een vork de couscous los. Schep er het courgettemengsel, de pistachenoten en de munt door. Voeg zout en peper naar smaak toe en verdeel over 4 schaaltjes.

Ook interessant