Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 19 Vrijdag – Courgettegratin met geitenkaas

donderdag-courgettegratin-met-geitenkaas.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 10 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 510 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch
Keuken: Hollands

1 grote beker crème fraîche (200 ml)
1 teen knoflook, geperst
100 g geraspte Hollandse geitenkaas
2 el tijmblaadjes
700 g aardappelschijfjes (koelvers)
1 courgette, in plakjes
100 g slamelange
4 tomaten, in partjes
3 el olijfolie extra vierge
ingevette ovenschaal (inhoud 1,5 l)

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Roer de crème fraîche los. Meng er de knoflook, de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak door. Schep er de aardappelschijfjes door. Leg de aardappelschijfjes met de courgette afwisselend in de ovenschaal. Bak de gratin in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Meng intussen de slamelange met de tomaat, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Serveer de gratin met de salade.

Ook interessant