Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag: Caesar salade met kip

vrijdag-caesar-salade-met-kip.jpg

Categorie: gevogelte Keuken: Amerikaans

Categorie: gevogelte
Keuken: Amerikaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 690 kcal p.p.)

Ingrediënten
3 eieren
2 sneden witcasinobrood, zonder korst
4 el olijfolie
1 teen knoflook, geperst
2 ansjovisfilets in olijfolie (blikje 46 g), uitgelekt
2 el citroenmayonaise
1 kropsla of 4 kropjes little gem sla
300 g gerookte kipfilet, in plakjes
1 ui, in ringen
50 g parmezaanse kaas (stukje)
1 groot stokbrood

Bereiding
Kook de eieren in 7 min. hard. Snijd het brood in blokjes. Schep ze om met 1 el olijfolie. Rooster de blokjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Schep er de knoflook en zout en peper naar smaak door. Schud de knoflookcroutons op een bord. Hak de ansjovisfilet fijn en meng met de resterende 3 el olijfolie, de mayonaise, 1-2 el water en peper naar smaak tot een gladde dressing. Pel en snijd de eieren in partjes. Maak de sla schoon. Verdeel de sla met de kipfilet, de ui, het ei en de croutons over 4 borden. Sprenkel er de dressing over. Schaaf de kaas boven de salade en serveer met het stokbrood.

Ook interessant