Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag: Broccolitaart van filodeeg met krieltjes en ham

vrijdag-broccolitaart-van-filodeeg-met-krieltjes-en-ham.jpg

Categorie: vlees Keuken: Frans

Hoofdgerecht (4 personen)
30 min. + 15 ovenmin.
(ca. 576 kcal p.p.)

• 600 g broccoli, in roosjes
• 2 el Blue Band Vloeibaar
• 4 sneetjes brood, in kleine stukjes
• 4 eieren
• 4 el Blue Band Finesse voor Koken
• 350 g voorgekookte krieltjes
• 150 g hamreepjes
• 1 pakje (10 vellen) filodeeg, diepvries, ontdooid
• 50 g geraspte jong belegen kaas
• springvorm Ø 20 cm

Kook de broccoli 5 min. Laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren met de Blue Band Finesse en wat peper en zout los. Meng de broccoli met brood, de krieltjes, de hamreepjes en het eimengsel goed door elkaar. Bestrijk elk filodeegvel en de springvorm met wat vloeibare margarine. Bekleed de springvorm en laat het deeg een stukje over de rand vallen. Vul de vorm met het broccoli-mengsel. Strooi de kaas erover. Vouw het deeg een stukje terug op de vulling. Bak de hartige taart in ca. 15 min. Dek de taart af met aluminiumfolie en laat in de oven nog ca. 15 min. gaar en goudbruin worden. Verdeel de taart over de borden.

Tip: Het lekkerste bakresultaat krijg je met de bakaardappeltjes van CelaVíta. Goudbruin van buiten en lekker zacht van binnen…

Ook interessant