Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag: Broccoli-kokossoep met kip

vrijdag-broccoli-kokossoep-met-kip.jpg

Een opwarmertje: broccoli-kokossoep met kip Categorie: gevogelte Keuken: Oosters

Hoofdgerecht / 4 personen
25 min. (ca. 320 kcal p.p.)

600 g broccoli, in roosjes en steel in plakjes
1 kruimige aardappel, geschild en in blokjes
1 liter kippenbouillon (van tablet)
300 g kipfilet
200 ml kokosmelk
2 el seroendeng
50 g kleine (pittige) kroepoek
staafmixer

Breng de broccoli met de aardappel in de bouillon aan de kook. Draai het vuur laag en leg de kipfilet op de broccoli. Kook de kipfilet met de groenten in 15-20 min. zachtjes gaar. Neem de kipfilet uit de pan. Pureer de soep met de staafmixer en verdeel de kipfilet in stukjes. Voeg de kokosmelk aan de soep toe en verwarm nog 1-2 min. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de kipfilet over 4 kommen. Schep er de broccolisoep over. Strooi de seroendeng over de soep en serveer met de kroepoek.


Tip van de Week

Drijvende aardappelkussentjes

Gnocchi (spreek uit: njòkki) zijn Italiaanse aardappelkussentjes. Ze worden meestal van gekookte en gepureerde aardappel bereid. Gnocchi hebben een zachte smaak en een korte kooktijd, vaak is enkele minuten al voldoende. De kussentjes zijn klaar als ze komen boven drijven.

Gnoccho’ betekent ‘klontje’ in het Italiaans. ‘Gnocchi di patate’ betekent dus ‘klontjes van aardappel’.

Ook interessant