Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag – Bonenchili met ei

vrijdag-bonenchili-met-ei.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 585 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch
Keuken: Mexicaans

Ingrediënten
4 el zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 groene paprika, in blokjes
1 pak gezeefde tomaten (500 g)
1 pakje mix voor chili con carne (52 g)
1 blik bruine bonen (800 g), uitgelekt
4 eieren
8 sneden maïsbrood

Bereidingswijze
Verhit in koekenpan 2 el olie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika 3 min. mee. Voeg de gezeefde tomaten, de kruidenmix en 300 ml water toe. Laat de chili al roerende 2 min. zachtjes koken. Schep de bonen erdoor en verwarm nog 5 min.

Verhit in een koekenpan 2 el olie. Breek de eieren boven de pan en bak 4 spiegeleieren. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Verdeel de chili over 4 diepe borden. Leg er een spiegelei op en serveer met het maïsbrood. Lekker met een lepel zure room.

Ook interessant