Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vrijdag – Boerensalade met calamares

vrijdag-boerensalade-met-calamares.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 450 kcal p.p.)

Categorie: vis
Keuken: Grieks

1 kropsla of little gems
1 rode ui, in ringen
1 paprika, in reepjes
1 komkommer, in plakjes
100 g olijven
500 g calamares
150 g Griekse yoghurt
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 bosje platte peterselie, grof gehakt

Scheur de sla. Was en droog de bladeren. Verdeel de sla met de ui, paprika, komkommer en olijven over 4 borden. Frituur de calamares volgens de aanwijzingen. Roer intussen de yoghurt met de knoflook, 2 el water en zout en peper tot een dressing. Leg de calamares op de salades. Schep er een beetje tzatzikidressing over en maak af met de peterselie. Geef de rest van de saus apart erbij. Lekker met partjes citroen.

Ook interessant