Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vrijdag – Boerenkoolsoep met brie

vrijdag-boerenkoolsoep-met-brie.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 525 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch
Keuken: Mediterraan

2 el olijfolie
3 tenen knoflook, fijngesneden
2 kruimige aardappelen, in blokjes
300 g boerenkool
2 l groentebouillon
200 g brie, in blokjes
1 stokbrood

Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de knoflook. Bak de aardappelblokjes 1 min. mee zonder te kleuren. Schep de boerenkool erdoor. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de soep in 10 min. gaar. Voeg de brie toe en laat de kaas al roerende in de soep smelten. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Schep de soep in 4 kommen. Serveer met een stuk stokbrood.

Ook interessant