Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vrijdag – Bloemkoolquiche met oude kaas

vrijdag-bloemkoolquiche-met-oude-kaas.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Hollands/Frans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
15 MIN. + 35 OVENMIN. (ca. 575 kcal p.p.)

Ingrediënten
1 bloemkool, in roosjes
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
4 eieren
200 ml slagroom
100 g geraspte oude kaas
2 tl gedroogde tijm
2 el hazelnoten, grof gehakt
ingevette lage quiche- of taartvorm (24 cm ø)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook in een bodem water met zout de bloemkoolroosjes 10 min. Rol het deeg uit tot een 30 cm ø en bekleed er de vorm mee; klap overhangend deeg terug. Klop de eieren met de slagroom los. Voeg de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak toe.

Giet de bloemkool af en laat goed uitlekken. Verdeel de bloemkool over de deegbodem. Schenk er het ei-kaasmengsel over. Bestrooi met de hazelnoten en bak de quiche in de voorverwarmde oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Ook interessant