Eten

Week 21 Vrijdag – Aardappelschotel met tonijn

dinsdag-aardappelschotel-met-tonijn.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 15 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 445 kcal p.p.)

Categorie: vis
Keuken: Hollands

25 g boter
2 prei, in ringen
225 g tuinerwten (diepvries)
700 g aardappelpartjes (koelvers)
2 blikjes tonijn naturel (185 g), uitgelekt
1 rode ui, in plakken
100 g geraspte jongbelegen kaas
ingevette ovenschaal (inhoud 2 l)

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Smelt in een hapjespan de boter. Bak de prei met de erwten 4 min. Schep er de aardappelpartjes, de tonijn en zout en peper naar smaak door. Schep in de ovenschotel. Verdeel er de plakken ui en de kaas over. Bak de aardappelschotel in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar.

Ook interessant