Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Budget voorraadomelet

voorraadomelet-jpg.jpg

Met alles wat er maar te vinden is aan restjes in de koelkast en een paar eieren maak je snel een gevulde omelet voor een uitgebreide lunch of als snelle avondmaaltijd. Salade en brood erbij, klaar. En welke combinatie je ook maakt, hij smaakt altijd!

No waste-omelet met salade (2 personen)
klontje boter of margarine
stukje prei, in ringen gesneden
4-5 eieren
een scheutje melk
2 plakjes vleeswaren, bijvoorbeeld ham of salami
4 el doperwtjes (uit de vriezer)
restje gemalen kaas
75 g pittige salademelange met o.a. rucola
3 peren uit blik op siroop, in partjes
10 plakjes biet, uit pot
rest oud (stok) brood

voor de dressing
25 ml olijfolie
20 ml balsamicoazijn
1-2 el appelstroop
versgemalen peper, zout

Bereiding
Verhit de boter in een koekenpan, fruit de prei hierin kort en schep de ringen uit de pan. Klop de eieren los met de melk en voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de helft van het eimengsel in de pan en bedek direct met de vleeswaar, de helft van de prei, de helft van de doperwtjes en een plukje gemalen kaas. Bak de omelet met een deksel op de pan en op laag vuur in 2-3 min. goudbruin en gaar. Klop intussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep hem door de salade. Houd de eerste omelet warm onder een bord en bak snel de tweede omelet. Rangschik intussen de salade met de peer en de biet op twee borden. Verhit in een andere pan een scheutje olijfolie en bak de restjes brood knapperig.

Bereidingstijd: ± 15 min. 

Benieuwd naar meer budget food? Kijk dan snel naar dit diner voor 5 euro p.p. of blader door Margriet 2!

Ook interessant