Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Voorjaarssalade met peer, gorgonzola en raapsteeltjes

voorjaarssalade-met-peer-gorgonzola-en-raapsteeltjes.jpg

Ruik jij de lente ook al in de lucht? Tijd voor een heerlijke raapsteelsalade om het voorjaar te vieren!

Deze langwerpige, pittige blaadjes hebben een knapperige steel die uitermate geschikt is voor salades. Als je een bosje wilt kopen, let dan goed op het uiterlijk. Zijn de bladeren donkergroen? Wacht dan tot een nieuwe levering; het is namelijk het lekkerst als ze nog knapperig zijn en een frisgroene kleur hebben.

Gezonde raapstelen
Alleen vanwege de vitamines zouden raapstelen een imagoboost verdienen. Deze vergeten groenten zijn namelijk rijk aan vitamine B en C. Naast de nodige vitamientjes bevatten raapstelen net als spinazie veel ijzer. Dankzij de vitamine C in raapstelen wordt het ijzer beter opgenomen uit plantaardige bronnen. Heb jij een ijzertekort? Maak dan deze raapsteelsalade.

Raapsteelsalade
2 handenvol raapstelen of andere bladgroenten
1 peer
25g gorgonzola
handje walnoten
flinke scheut olijfolie
sap van een halve citroen
knijpje honing

Bereiding
Was de raapstelen zorgvuldig en droog ze in een slacentrifuge. Niet in huis? Doe de natte raapstelen in een theedoek en zwaai hiermee tot bijna al het vocht verdwenen is.

Verwijder de kroos van de peer en snijd het in langwerpige plakken. Verdeel deze over de raapstelen en verkruimel de gorgonzola erover. Hak de walnoten fijn en meng deze door de salade.

Maak tot slot een eenvoudige dressing door de olijfolie met de honing en het citroensap te mengen. Besprenkel de salade ermee.

Ook interessant