Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Voorjaar: budgetmenu

voorjaar-budgetmenu.jpg

Voorjaar in de lucht? Dat vraagt om een fris, knapperig, snel (want we willen naar buiten!) én lekker budgetmenu!

Maandag: Gegrilde saucijs met katenspek & rozemarijn

Janneke: ‘Katenspek en rozemarijn geven de worstjes een kruidig accent. Ook ontbijtspek, gemarineerd Zeeuws spek of, slanker, rauwe ham kun je om de worstjes wikkelen. Lekker met frisse koolsalade.’

Ga naar dit recept

Dinsdag: Romige kippasta met prei

Janneke: ‘Bak de prei kort mee zodat de pasta een knapperige, frisse beet houdt.’

Ga naar dit recept

Woensdag: Couscoussalade met feta & munt

Janneke: ‘Naar de sportclub, vergadering of huiswerk? Dan is deze snelle, lichte salade ideaal. Je kunt ‘m zelfs prima eerder op de dag voorbereiden, de smaak wordt er allen maar nóg beter van. Ook heerlijk voor een lazy weekendpicknick!’

Ga naar dit recept

Donderdag: Lentequiche met ham

Janneke: ’Vier de lente met deze delicate quiche, die het op kamertemperatuur trouwens minstens zo goed doet. Lekker met frisse botersla.’

Ga naar dit recept

Vrijdag: 15-minuten vissoep

Janneke: ‘100%-vrijdagproof, dat is deze vissoep. Want behalve budget en gezond is de goed gevulde soep ook extra makkelijk. Lekker met een glas witte wijn!’

Ga naar dit recept

Boodschappenlijst

Aardappelen, groente en fruit
800 g krielaardappelen, schoongeboend
1 kleine spitskool (ca. 600 g)
800 g prei
1 kleine komkommer
1 krop botersla (kropsla)
1 rode ui
ca. 1,5 bos lente-ui
4 takjes rozemarijn
3 el verse munt

Vlees en gevogelte
4 saucijzen
500 g kipfilet

Vis en schaal/schelpdieren
100 g roze garnalen of gemengde zeevruchten (fruits de mer)

Kaas en vleeswaren
4 plakjes katenspek
4 plakjes achterham
150 g feta
100 g geraspte jonge kaas

Zuivel
2 el yoghurt
200 ml crème fraîche
100 ml slagroom

Brood
1 blik croissantdeeg (6 stuks, koeling)
1 stokbrood

Pasta en granen
400 g spaghetti
300 g couscous

Conserven ed.
2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
1 el kappertjes

Diepvries
400 g koolvisfilet

Uit de voorraadkast (check!)
olijfolie
witte wijnazijn
2 tenen knoflook
1 tl gedroogde dragon of dille
4 eieren
2 visbouillontabletten
4 cocktailprikkers

TOTAAL: € 28,85*

*genoemde prijs is exclusief ingrediënten uit de voorraadkast

Ook interessant