Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Voorgerecht voor Pasen: bruchette met parmaham en een gepocheerd ei

voorgerecht-voor-pasen-bruchette-met-parmaham-en-een-gepocheerd-ei.jpg

Maak met Pasen dit voorgerecht van bruchette met parmaham en een gepocheerd ei.

Of kijk snel verder voor meer lekkere paasgerechten.

Paasmenu: bruchette met zalm en gepocheerd ei
4 eieren
4 plakken ciabatta
olijfolie
4 flinke plakken parmaham
4 cherry tomaatjes in kwarten
handje verse peterselie

Bereiding
Bij dit paasgerecht begin je met het pocheren van je ei. Beng een wijde pan water met een royale scheut azijn tegen de kook aan, breek elk ei in een grote opscheplepel en laat het ei in het water glijden (of breek de eieren en laat ze direct in het water glijden). Vouw het eiwit met 2 lepels om de dooier en pocheer de eieren circa 3 minuten tot het eiwit niet meer doorschijnend en de dooier nog zacht is. Het water moet daarbij tegen de kook aan blijven. Schep de eieren met een spatel uit het water.

Bekijk het volgende filmpje voor de beste tips en tricks:

Ondertussen verwarm je een grillpan en bestrijk je de plakken knapperig brood met olijfolie. Grill de ciabatta tot er mooie strepen op staan en leg ze vast op een bord. Beleg het met de parmaham, kwartjes tomaat en het gepocheerde ei. Maak af met een takje peterselie en je paasgerecht is klaar.

Ook interessant