Eten

Voor de barbecue: courgette-halloumiburger met pittige koolsla

hamburger-vega.jpg

Bospeen, verse uien, maiskolven, courgette en zelfs sla: alles gaat deze zomer op de barbecue. Fijn als bijgerecht, met speciale dips, dressings en boters, maar ook erg lekker als vegetarisch hoofdgerecht. In Margriet 27 (2016) vind je een paar heerlijke gerechten, hier nog eentje extra. 

Lekker recept: courgette-halloumiburger met pittige koolsla

Om je vingers bij af te likken dit recept. Zo maak je deze heerlijker burgers.

Dit heb je nodig voor vier personen:

1 grote rode ui, in dunne ringen
2 el citroensap
1 grote courgette (350 g), in dunne plakken
olijfolie om in te bakken
300 g halloumi*, in plakken
4 hamburgerbroodjes
4 grote kropsla-bladeren
2 tomaten, in plakken
paar takjes basilicum
voor de pittige koolsla
150 g spitskool, zeer dun geschaafd
150 g wortel, grof geraspt
1/2 appel, grof geraspt
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
1-2 tl sambal oelek
3 el Griekse yoghurt 10%
1 1/2 dl mayonaise
vers gemalen peper, zout

Heb je de ingrediënten niet in huis? Bestel ze dan hier online bij Albert Heijn

button_ah_bestel_online

  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Ruim assortiment van AH XL, Gall&Gall en Etos
  • Kies zelf je bezorg- of ophaalmoment

Zo maak je het:
Vermeng alle ingrediënten voor de koolsla de kool en maak hem op smaak met peper en zout. Zet de salade afgedekt in de koelkast en laat de smaken minstens 2 uur intrekken, schep af en toe om. Schep de ui-ringen om met het citroensap. Bestrijk de courgette dun met olie en gril ze 5-10 min. op het rooster boven een hete barbecue. Zet ze opzij. Bestrijk de kaas en ook het rooster dun met olie en bak de halloumi om en om. Rooster de broodjes en beleg ze met de sla, een lepel koolsla, de ui, de courgette, de tomaten, de ui en de kaas en garneer met basilicum. Serveer meteen. Geef de rest van de koolsla er apart bij.

*halloumi is een stevige Cypriotische kaas met een hoog eiwitgehalte. Je kunt hem daardoor grillen of bakken zonder dat deze smelt. Hij krijgt alleen een krokant bruin korstje

Bereidingstijd: ± 30 min. + 2 uur koeltijd

(Credits: colette beyne. Fotografie: mathilda lindeblad/idecorimages. styling en receptuur: ylva bergqvist/idecorimages)

M27 Cover_72dpiIn Margriet 27 (2016) vind je alles over lekker buitenleven. En heerlijke gerechten voor een barbecue met groentes. Bestellen? Dat doe je via Tijdschrift365.nl

 

Ook interessant