Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vlees marineren in kiwisap

vlees-marineren-in-kiwisap.jpg

Kiwi kun je natuurlijk eten als een lekker stuk fruit maar je kunt het ook als marinade gebruiken.

Er zit namelijk een enzym in dat de eiwitten afbreekt, wat ervoor zorgt dat vlees malser wordt. En vlees is nou eenmaal vaak mals nog lekkerder. Voor dit recept zijn er twee ribkarbonades gebruikt, maar elk soort vlees is geschikt om te marineren met kiwi.

Voor 2 stukken vlees • 1 kiwi • 2 ribkarbonades • zout en peper • olijfolie

1. Schil de kiwi en pureer hem. Zorg dat je het vlees hier goed mee in smeert. 2. Dek het vervolgens af en zet het voor minimaal één uur in de koelkast. In deze tijd worden de eiwitten verder afgebroken. 3. Haal na een uur de kiwi van het vlees. Dit is erg belangrijk want als je niet alles goed afveegt en dan in de pan bakt krijg je een vieze smaak. 4. Als je het goed hebt afgeveegd strooi je er wat zout en peper overheen en smeer je het in met olijfolie. 5. Verwarm de grillpan en grill de ribkarbonade 2 a 3 minuten aan beide kanten. 6. Het is belangrijk dat je vlees laat rusten na het bakken, haal het dus uit de pan en laat het op een warme plek nog een minuut of 2 a 3 rusten.

Ook interessant