Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vlaaien bakken in de Bisschopsmolen

vlaaien-bakken-in-de-bisschopsmolen.jpg

Carnaval komt eraan… tijd voor echte Limburgse vlaai!

Ben jij binnenkort in Maastricht? In hartje centrum vind je de Bisschopsmolen. Dit is de oudste draaiende watermolen van Nederland waar dagelijks verse broden en vlaaien gebakken worden. Als je wilt, kun je er ook zelf vlaaien bakken!

Echt Limburgs
De Bisschopsmolen gebruikt bij voorkeur producten uit de eigen streek. Het rogge en het spelt dat gebruikt wordt voor het deeg, komt van boeren uit de omgeving. Dit deeg wordt verwerkt in de molen en gebakken op een ouderwetse vloeroven. De Bisschopsmolen bestaat al sinds de zevende eeuw. In 2004 is de molen volledig gerestaureerd, maar wel in oorspronkelijke stijl opgeknapt.

Workshops
In de Bisschopsmolen worden diverse activiteiten georganiseerd. Kijk hoe de bakker en de molenaar aan het werk gaan en geniet ondertussen van een kopje koffie met een heerlijke Limburgse vlaai. Heb je iets meer trek? Je kunt ook een lekkere lunch nuttigen, gemaakt van streekproducten. Wil je je echt helemaal verdiepen in de geschiedenis van de molen en het werk van de bakker en de molenaar? Kies dan voor de rondleiding van 1,5 uur!


Kom alvast in de Limburgse sferen en bekijk dit filmpje over de Bisschopsmolen.

Bakken maar
Voor creatievelingen en kookliefhebbers is er ook genoeg te doen. Zo kun je zelf een lekker Limburgse vlaai bakken en leer je de fijne kneepjes van het bakkersvak. Wil je liever je eigen brood bakken? Dat kan ook. Leer alles over brood bakken en neem je eigen brood aan het eind van de dag mee naar huis!

Proef het verschil
Tegenwoordig eten we bijna allemaal fabrieksbrood. Maar wat is nou precies het verschil tussen fabrieksbrood en ambachtelijk brood? In de Bisschopsmolen wordt echt de tijd genomen om het brood te bakken. Fabrieksbrood is binnen enkele uren klaar en dat kan alleen als daar chemische hulpgrondstoffen aan toegevoegd worden. Het brood van de Bisschopsmolen bevat alleen natuurlijke ingrediënten en is daarom lekkerder én gezonder.

De Bisschopsmolen is zes dagen per week geopend, van dinsdag tot en met zaterdag van 09.30 tot 18.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Wil je vast in de stemming komen? Op de website van de Bisschopsmolen vind je heerlijke recepten om je eigen brood of vlaaien te bakken.

Ook interessant