Eten

Lekker voor kids: Visschnitzel met rauwkostsalade en crème van feta

over-smaak-valt-te-twisten-6.jpg

In het populaire kookprogramma ‘Over smaak valt te twisten’ op SBS 6 nemen elke week twee kookclubs het tegen elkaar op, in het gevecht om het beste recept.

De halve finale

De halve finale is inmiddels aangebroken en de twee kookclubs mogen zich ontfermen over het bereiden van een voor- en hoofdgerecht speciaal voor kinderen. Best een moeilijke uitdaging! Het team met de hoogste stapel leeggegeten borden, beoordeeld door een jury van twintig man, gaat naar de finale en maakt kans op 25.000 euro!

Welke kookclub wordt de beste van Nederland? In dit filmpje zie je de indrukwekkende prestaties van de halvefinalisten. Wat een spannende race wordt dat!

Wij hebben alvast het winnende recept hieronder voor je opgeschreven, kun jij het vanavond lekker zelf uitproberen!

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 500 gram aardappels
  • 2 appels
  • 2/3 theelepel kaneel
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 10 radijsjes
  • 1/2 komkommer
  • extra vièrge olijfolie
  • witte balsamicoazijn
  • 35 gram feta
  • 3 eetlepels kookroom
  • 2 kabeljauwvissticks

Zo maak je het:

1. Was of schil de aardappels grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappels 25-30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Meng in een steelpan met deksel de appel, kaneel, honing en 3 el water per persoon. Breng afgedekt aan de kook en laat 8-10 minuten op laag vuur koken. Roer door, prak grof met een vork en bewaar tot gebruik met de deksel op de pan.

3. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de radijsjes in plakjes en bewaar in een saladekom. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne repen van 4 cm. Maak een dressing van extra vièrge olijfolie en witte balsamicoazijn, en breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer en dressing toe aan de salade en meng.

4. Verkruimel de feta in een kom en voeg de kookroom toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

5. Breng de visschnitzel op smaak met peper en zout. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de visschnitzel op middelhoog vuur 3-4 minuten aan elke kant.

6. Verdeel de aardappels met de rauwkostsalade over de borden en serveer met de visschnitzel, fetacrème en appelmoes.

Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op AH.nl

Lees ook:

Zo maak je het winnende recept van ‘Over smaak valt te twisten’
Herfstrecept: Kippendij met paddestoelenmix, bataatcrème en rode wijnsaus
Lekker recept: Varkensroulleau met cranberry-vulling en broccolipuree

Nog een lekker recept: 

Ook interessant