Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vispakketjes met heilbotfilet

kleintje.png

artCulinair redacteur Colette Beyne:“Zoals je waarschijnlijk gemerkt hebt, heb ik op onze vernieuwde website een ander plaatsje gekregen. Vanaf nu vind je daar weer elke week een recept.

 

Ik wil het niet meer over het weer hebben. Om me heen hoor ik niets anders maar ik buig het positief om. Geen warmte buiten? Dan halen we hem gewoon naar binnen!

Deze week kies ik daarom voor deze vispakketjes, die je zowel binnen in een grillpan als buiten op de barbecue kunt maken.

De vis krijgt warmte door de gemberboter waarin hij gegaard wordt en vormt een verrassende combinatie met de zoute zeekraal. In plaats van heilbotfilet kun je natuurlijk ook een andere witvisfilet nemen.

 

 

Zeekraal is een plant die op de Zeeuwse kwelders groeit, aan de rand van de zee, vandaar de zoute smaak. Het is een typische seizoengroente, die van mei tot begin september te koop is uit eigen land. De smaak is optimaal als hij geblancheerd, gestoomd of geroerbakt wordt, of zoals hier meegegaard met de andere ingrediënten.”

 

Ingrediënten voor 4 personen:

1 pakket bananenblad (diepvries, toko)

600 g heilbotfilet, in 4 rechthoeken

200 g zeekraal

50 g gezouten roomboter, op kamertemperatuur

1 gemberbolletje, fijngehakt

1 tl kerriepoeder

Bereiding

– Snijd van het bananenblad vierkante stukjes van ± 30 x 30 cm. Houd het blad onder koud stromend water en leg op het werkblad.
– Leg een tweede stukje schoongespoeld bananenblad in het midden op het eerste stuk. Leg hierop een kwart van de visfilet en bedek met een kwart van de zeekraal. Maak zo nog vier pakketjes.
– Meng gember en kerrie door de roomboter en verdeel over elk pakketje een paar klontjes boter.

– Vouw het bananenblad dicht en steek vast met een prikker.
– Verhit een grillpan of barbecue en leg de vispakketjes met de bodem van dubbel bananenblad op de grillplaat of op het rooster en gril de vis op middelhoge stand in 10-15 min. gaar.

 

Bereidingstijd: ± 30 min.

 

Door Colette Beyne

 

Ook interessant