Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Op déze manier valt jouw vis niet uit elkaar tijdens het bakken

op-deze-manier-valt-jouw-vis-niet-uit-elkaar-tijdens-het-bakken.jpg

Het is je misschien weleens gebeurd: als je vis bakt, blijft hij plakken en valt hij uit elkaar in de pan. Vooral witvis moet op een speciale manier gebakken worden wil je voorkomen dat hij uit elkaar valt. Wij leggen het je uit.

Met deze handige tips wordt vis bakken in het vervolg kinderspel.

Voorbereiding vis bakken

Regel één is: verse vis zorgt altijd voor het lekkerste resultaat. Vis, en in het bijzonder witvis, is een kwetsbare vis en moet op een bepaalde manier behandeld worden. Haal de vis een halfuur voordat je ‘m gaat bereiden uit de vriezer zodat hij op temperatuur kan komen.

Droogdeppen

Als de vis nog nat is als je ‘m in de pan bakt, zal de vis gaarstomen in plaats van krokant bakken. Grote kans dat je vis dan uiteindelijk in een plas water ligt en gemakkelijker uit elkaar valt. Dep daarom voor het bakken de vis droog met een stuk keukenpapier en breng daarna op smaak met bijvoorbeeld zout en peper. Bak de vis daarna gelijk in een hete pan.

Lees ook
Handig: zo blijft je vis nooit meer aan de barbecue plakken

Olie of boter

Wil je snel en makkelijk vis bakken? Dan kun je het beste een pan gebruiken met een anti-aanbaklaag die gelijkmatig warm wordt. Op deze manier blijft de vis niet plakken aan de pan. Het maakt eigenlijk niet zo veel uit of je de vis bakt in boter of olijfolie. Voor de beste romige smaak gebruik je roomboter.

Tijd

Niet alleen vlees, maar ook vis plakt de eerste paar seconden vast aan de pan. Laat de vis even rusten zonder eraan te zitten. Zodra hij krokant gebakken is, laat de filet vanzelf los. Schud de vis daarom voorzichtig na ongeveer 2 minuten. Zit er beweging in? Draai ‘m dan voorzichtig om en bak de andere kant gaar.

Spontaan trek gekregen in een lekker visje? Probeer eens deze gemarineerde spitskool met scholfilet en kruiden-aardappelpuree.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | 24kitchen.nl
Beeld | iStock

Ook interessant