Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vijf opvallende food trends in 2013

man-in-de-keuken.jpg

Mannen én onze smartphones nemen de keuken over! Dit en nog drie andere opvallende food trends in de wondere wereld van voeding.

Mannen én onze smartphones nemen de keuken over! Dit en nog drie andere opvallende food trends in de wondere wereld van voeding.

1. Minder weggooien!
We worden bewuster, en gooien minder eten weg. Shocking: in de VS alleen al wordt ongeveer 40 procent van al het eten weggegooid. Het Europese Parlement heeft een resolutie aangenomen om de verspilling in Europa met 50 procent terug te dringen en over de hele wereld worden campagnes gevoerd om ons bewuster te maken.

2. Meer snacken
Mensen die tussendoortjes eten, eten gezonder. Dat was tenminste de conclusie van een Chinese universiteit vorig jaar. Deze studie keek ernaar hoe snacken in verhouding staat tot een gezond dieet. Mensen die snacken krijgen bijvoorbeeld meer fruit, granen en gezonde olie binnen. Omdat we het op het werk steeds drukker hebben, neemt het aantal kleinere maaltijden verdeeld over de dag toe.

3. Ontbijt krijgt de hoofdrol
Er is in de wondere wereld van voeding steeds meer aandacht voor ontbijt. De focus verschuift en het ontbijt wordt de belangrijkste maaltijd van de dag. Een verantwoord ontbijt is gezond en geeft ons lichaam meteen brandstof. Als kinderen hebben ontbeten onthouden ze dingen makkelijker en doen ze het beter op school. Mannen die ontbijt overslaan hebben twintig procent meer kans op diabetes type 2.

4. Mannen in de keuken
Supermarkten houden steeds meer rekening met mannen. In Amerika experimenteren ze zelfs met paden vol producten die zich richten op mannen. Ze staat niet alleen vaker in de keuken, maar doen ook vaker de boodschappen.

5. Smart shoppen
We gebruiken onze smartphones steeds vaker voor het maken van boodschappenlijstjes, het vergelijken van prijzen, het zoeken van recepten, het delen van foto’s over eten en het zoeken van achtergrondinformatie over een product. Maar dit schijnt nog maar het topje van de ijsberg te zijn. Smartphones worden straks gekoppeld aan onze huishoudelijke apparatuur, zo kun je even checken of er nog genoeg yoghurt in de ijskast staat of onderweg naar huis de oven vast aanzetten. Ook worden er apps ontwikkeld die kunnen zien of fruit al helemaal rijp is en of er misschien slechte bacteriën in het eten zitten.

Bron: fsin.nl

Ook interessant