Eten

Verwen jezelf met worteltaart!

worteltaart-maken.png

Als je op dieet bent, betekent niet dat je altijd al dat lekkers moet laten staan. Beloon jezelf in het weekend voor je gezonde gedrag en bak deze heerlijke worteltaart. Maak ‘m een tikkeltje gezonder door minder suiker toe te voegen. 

Na een gezonde week geniet je op-en-top van deze kruidige worteltaart (carrot cake in het Engels), bedekt met een dikke laag ‘cream cheese’. Stiekem fout, maar ontzettend lekker!

Wat heb je nodig?

Voor het deeg
– 130 g bruine basterdsuiker ( of 120 g poedersuiker + 10 g suikerstroop)
– 1,2 dl zonnebloemolie
– 4 middelgrote eieren
– 2 el sinaasappelsap
– schil van 1 sinaasappel
– 1 tl vanille-extract
– 240 g bloem
– 2 tl bakpoeder
– 3 snufjes zout
– 2 tl kaneel
– 4 snufjes versgeraspte nootmuskaat
– 4 snufjes kardemom
– 4 snufjes peper
– 240 g wortels, geraspt
– 2 volle el fijngehakte walnoten
– 2 volle el rozijnen

Voor het glazuur
– 100 g zachte boter
– 150 g roomkaas (met 25% vet)
– 100 g poedersuiker
– 100 g kokosrasp (optioneel)

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de basterdsuiker met de olie, de eieren, het sinaasappelsap, de schil van de sinaasappel en het vanille-extract. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en de specerijen. Voeg de twee mengsels samen en kneed kort. Voeg ten slotte de wortels, de noten en de rozijnen toe. Vet een ronde bakvorm met een diameter van 22 cm in met boter en bestrooi met bloem. Giet het deeg in de vorm, zodat die voor circa driekwart is gevuld. Bak de taart circa 40 minuten in de oven. Laat de oven vervolgens afkoelen.

Voor het glazuur meng je de boter met de roomkaas en de suiker in een keukenmachine of meng ze met een vork in een kom. Je moet een glad en homogeen mengsel hebben. Besmeer de taart met behulp van een mes of spatel met het glazuur. Bestrooi de taart ten slotte met de kokosrasp.

Dit recept is afkomstig uit het New York – recepten uit de big apple. Verkrijgbaar bij Bol.com voor € 17,95. 

Ook interessant