Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Verslavend lekker: chocolate chip cookies

chocolatechipcookies-350.jpg

Chocoladeliefhebbers opgepast: deze chocolate chip cookies zijn onweerstaanbaar lekker. Vrouwonline heeft het recept van de Amerikaanse koekjes.

Chocoladeliefhebbers opgepast: deze chocolate chip cookies zijn onweerstaanbaar lekker. Als je eenmaal een hap hebt genomen van deze heerlijke, chewy lekkernij kun je er niet meer van af blijven. De koeken komen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en worden eigenlijk gemaakt met vanilledeeg. Maar deze variant met chocoladedeeg is dubbel zo lekker!

De geschiedenis van chocolate chip cookies

In 1930 maakte Ruth Wakefield per ongeluk chocolate chip cookies. Ruth was, samen met haar man, eigenaar van het immens populaire restaurant Toll House Inn. Ze was butter drop co cookies aan het maken toen ze opmerkte dat ze geen banketbakkerschocolade had. Ze nam een stuk Nestle pure chocolade en hakte het in kleine stukjes. De banketbakkerschocolade zou helemaal smelten, maar deze stukjes chocolade bleven hard. De eerste chocolate chip cookies waren geboren…

Duik snel de keuken in en ga aan de slag met dit fijne recept.

Ingrediënten (12 stuks)
225 g zachte boter
140 g fijne kristalsuiker
1 eidooier, losgeklopt
2 tl vanillearoma
225 g bloem
50 g cacao
mespuntje zout
85 g melkchocoladedruppels
85 g witte chocoladedruppels
120 g pure chocolade, grof gehakt

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed twee tot drie bakplaten met bakpapier.

Doe de boter en suiker in een kom en roer goed door elkaar; klop daarna de eidooier en het vanillearoma erdoor. Zeef bloem, cacao en zout door het mengsel; voeg ook beide soorten chocoladedruppels toe en roer alles goed.

Maak twaalf balletjes van het mengsel en leg deze op de bakplaten, niet te dicht bij elkaar. Druk ze wat plat en druk de stukjes pure chocolade erin.

Bak de koekjes circa 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze 5 tot 10 minuten afkoelen op de bakplaten en schep ze dan op een rooster, zodat ze helemaal kunnen afkoelen.

Ook interessant