Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Verse kruidenboter

verse-kruidenboter.jpg

Niets zo lekker als verse kruidenboter op een broodje.

Ook gek op kruidenboter, maar wil je wel eens het echte verse product proberen? Maak het dan zelf met dit makkelijke recept! Het komt uit het kookboek Zelfgemaakt en meegebracht van Regine Stroner.

Ingrediënten:
½ Bosje bladpeterselie
1 takje tijm
1 theelepel verse rozemarijn
Geraspte schil van een halve citroen
2 teentjes knoflook
250 gram boter op kamertemperatuur
Zout
Versgemalen peper
Citroensap

Bereiding:
Was de peterselie en haal de blaadjes van de stelen. Haal ook de tijmblaadjes van het takje. Doe alle kruiden en de citroenrasp in een keukenmachine. Pel de teentjes knoflook, hak ze grof en voeg toe. Snijd de boter in stukjes en doe ze in de keukenmachine. Meng nu alles goed en breng de boter op smaak met zout, peper en citroensap.

Geen keukenmachine? Het ouderwetse prakwerk doet het ook goed. Hak de kruiden en de knoflook fijn en prak ze door de boter.

Bewaren: Je kunt de boter enkele dagen in de koelkast bewaren in bijvoorbeeld een mooi potje of opgerold in vetvrij papier.

Eet smakelijk!

Titel: Zelfgemaakt en meegebracht
Auteur: Regina Stroner
Uitgever: Karakter Uitgevers
ISBN: 978 90 6112 968 4
Prijs: € 17,95

Ook interessant