Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Het aspergeseizoen is begonnen! Zó kun je verse asperges het beste bewaren

het-aspergeseizoen-is-begonnen-zo-kun-je-verse-asperges-het-beste-bewaren.jpg

Er gaat niets boven een bord met verse asperges, een eitje, ham en aspergesaus. Gelukkig is het aspergeseizoen weer begonnen, dus kunnen we volop genieten van deze heerlijke groente. Maar hoe kun je verse asperges nu het beste bewaren?

In de vriezer, in de koelkast, of toch beter buiten de koelkast?

Asperges bewaren

Het goede nieuws is: het kan alle drie. Maar op de ene manier blijven de asperges langer goed dan op de andere manier. Buiten de koelkast blijven verse asperges eigenlijk maar één dag goed. Dan moet je ze dus diezelfde dag nog eten. In de koelkast kun je ze tot drie dagen bewaren. Wikkel ze in een vochtige theedoek om ze zo lekker mogelijk te houden.

Asperges invriezen

Invriezen kan echter ook: dan kun je ze maar liefst een half jaar tot een jaar bewaren. Zo kun je ook in het najaar nog genieten van deze overheerlijke groente. Asperges invriezen doe je door ze eerst te schillen, en vervolgens af te drogen, voordat je ze in een broodzak of diepvrieszak stopt. Je vriest de groente dus rauw in, en niet gekookt of geblancheerd. Dan worden ze namelijk slap en waterig.

Lees ook:
Déze groente- en fruitsoorten kun je tot wel drie maanden bewaren

Asperges ontdooien

Hebben je asperges in de vriezer gelegen, maar wil je ze opeten? Dan hoef je ze niet eerst te ontdooien, lekker makkelijk. Breng eerst een pan water aan de kook en leg hier de bevroren asperges direct uit de vriezer in. Wacht nu tot het water opnieuw gaat koken – dat is het moment waarop de kooktijd voor de asperges in gaat. Eitje en sausje erbij, en smullen maar!

Gekookte asperges over?

Als je iets te veel asperges hebt gekookt, en na het eten nog over hebt, hoef je ze gelukkig niet weg te gooien. Je kunt gekookte asperges in het afgekoelde kookvocht nog een dag in de koelkast bewaren. Zo kun je er de volgende dag ook nog van genieten.

Bron | Culy.nl, 24kitchen.nl
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant