Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Aha: dít is dus het verschil tussen bruine en groene avocado’s

verschil-bruine-groene-avocado.jpg

Sta jij ook altijd net iets langer dan je zou willen voor het schap met avocado’s te voelen en zoeken naar de juiste vrucht? Alsof de keuze nog niet moeilijk genoeg was heb je dan ook nog twee verschillende kleuren om uit te kiezen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een bruine en een groene avocado? 

De groene avocado is dus níet het onrijpe broertje van de bruine.

Verschil tussen bruine en groene avocado

Ook al hebben ze dezelfde naam, er zit dus echt verschil tussen een bruine en groene avocado. Namelijk in smaak en textuur. De meest voorkomende in de supermarkt is de bruine Hass avocado. Deze herken je aan de bobbelige buitenkant. Hoe rijper de avocado, hoe donkerder de schil. Deze soort avocado is lekker op een cracker of brood door de nootachtige smaak en het stevige vruchtvlees. En ondanks die stevigheid kun je ‘m ook goed tot guacamole maken, omdat ‘ie qua textuur makkelijk zacht wordt. Daarnaast heb je ook nog de Lamb Hass avocado, die lijkt op de normale Hass avocado maar is net iets groter.

De groene avocado is dus niet een bruine die nog rijp moet worden. De groene Fuerte avocado blijft namelijk groen, heeft een gladde schil en meer een peervorm. Deze is nog steviger dan de bruine variant. Het vruchtvlees is meer gelig van kleur in tegenstelling tot de groenere kleur van de Hass avocado. Een ander verschil tussen de groene en de bruine avocado is dat de groene een stuk minder vettig is. Door de stevigheid kun je deze goed gebruiken in salades. Het broertje van de groene Fuerte avocado is de Florida of Slimcado. Deze is ook groen en glad, maar kan wel zes keer zo groot worden als de Hass avocado. Deze bevatten een derde minder calorieën dan de bruine Hass avocado’s.

Lees ook: Met dít trucje houd je een geopende avocado veel langer vers

Ronde variant

Naast het verschil tussen de bovenstaande bruin of groene avocado’s, bestaan er nog meer variaties. Zo is er ook de Nabal avocado. Deze is ook bruin, maar is een stuk ronder. Qua vorm en afmeting is deze avocado te vergelijken met een pomelo of zelfs een middelgrote meloen. Het vruchtvlees is een stuk harder dan de bovenstaande varianten; daarom wordt de Nabal avocado meestal gekookt. 

Groen met bruine vlekken

Als laatste in het rijtje bestaat er de Lula avocado. Deze lijkt qua vorm op een papaja en is iets groter dan je hand. De schil is groen en erg glad, en is vaak te herkennen aan de bruine vlekken. De Lula avocado is erg zacht en boterachtig van smaak. Daardoor is deze perfect voor romige sauzen, pesto of zelfs in drankjes. De kans is helaas klein dat je deze regelmatig in het schap tegenkomt, want door de zachte structuur zijn ze moeilijk heelhuids te transporteren naar Nederland vanuit Brazilië en de Caribische Eilanden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Goodfoodtour, ELLE eten, 24Kitchen, MaxVandaag
Beeld | iStock

m46

Margriet 46 ligt nu in de winkel! Met deze week: het nieuwe samenwonen, 13 vragen aan de plantendokter, opvallende first ladies en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant