Eten

Dit verrassende ingrediënt (in plaats van zout) maakt je roerei nóg lekkerder

verrassende-ingredient-roerei.jpg

Gekookt, gebakken of geklutst: hoe eet je je eitje het liefst? Als je dol bent op roerei (heerlijk op toast met avocado!) en het geregeld op de ontbijttafel zet, kun je het wellicht nóg lekkerder maken. Hoe? Door het zout te vervangen door een andere verrassende smaakmaker.

Sommige dingen blijf je doen zoals je ze ooit hebt aangeleerd. Heb je bijvoorbeeld van huis uit meegekregen dat je een snufje peper en zout toevoegt aan je roerei? Dan is de kans groot dat je dat altijd opdezelfde wijze bent blijven doen. Maar met een kleine verandering wordt je favoriete eierrecept nóg lekkerder.

Zoute hap

Als je je roerei niet goed door elkaar roerbakt, kan het voorkomen dat de ene hap heel flauw smaakt en de andere hap bremzout. Herkenbaar? Dit kun je gemakkelijk voorkomen door het zout te vervangen door… een scheutje sojasaus. Deze smaakmaker mengt zich veel gemakkelijker door de eieren – ook handig als je een omelet maakt! De saus voegt bovendien een extra lekker smaakje toe aan je eiergerecht. Tast toe!

Bron | realsimple.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook leuk om te lezen

Ook interessant