Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Verjongen met superfood bijenpollen

bijenpollen-3.jpg

De voordelen van deze superfood lijken eindeloos: van huidverbetering tot vruchtbaarheidsbooster.


Elke week, op maandag, wijdt Vrouwonline een artikel aan superfoodrecepten. Deze week kom je meer te weten over bijenpollen: wat het zo super maakt en in welke recepten je het kan verwerken.

Hoe wordt het precies gemaakt? Het stuifmeel van het mannelijke deel van een bloem wordt verzameld door de bijen. Vervolgens voegen ze er nectar en verschillende enzymen aan toe. De pollen worden door een imker van de poten afgeveegd. De bijenpollen zijn te koop bij natuurwinkels, imkerijen en via webshops.

Gezondheidsvoordelen van bijenpollen

Vanwege de hoge concentratie aan anti-oxidanten, vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen lijken de voordelen van bijenpollen eindeloos: van huidverbetering tot vruchtbaarheidsbooster.

– Mooie huid: bijenpollen worden vaak verwerkt in schoonheidsproducten die eczeem, psoriasis en een geïrriteerde huid verbeteren. De aminozuren en vitaminen beschermen de huid en helpen bij het vernieuwen van cellen.

– Energieboost: De koolhydraten, proteïnen en vitamine B in deze superfood verhogen het uithoudingsvermogen en vechten tegen moeheid en geven daardoor genoeg energie voor een productieve dag.

– Luchtwegen: bijenpollen bevatten een hoge hoeveelheid van de anti-oxidanten die een anti-ontstekingseffect hebben op de longen.

– Allergieën: de superfood verlaagt de aanwezigheid van histamine, een stof die bij sommige mensen een allergische reactie kan veroorzaken. Uit een wetenschappelijke studie bleek dat 94 procent van de patiënten geen last had van allergische symptomen wanneer zij bijenpollen in hun voedingspatroon opnamen.

– Spijsvertering: de enzymen in bijenpollen helpen je spijsverteringsorganen om de bruikbare voedingsstoffen uit het ingenomen voedsel te halen.

– Verslaving: het wordt gebruikt bij het behandelen van verslavingen. Het schijnt hunkeringen en impulsen te onderdrukken. Om deze reden is het ook erg geschikt om het hongergevoel tijdens een dieet tegen te gaan.

– Vruchtbaarheid: bijenpollen stimuleren en herstellen de functie van de eierenstokken, waardoor ze een mogelijke zwangerschap zouden kunnen versnellen. Daarnaast is het ook een effectieve afrodisiacum.

Superfood recepten met bijenpollen

Per dag mag je maximaal één tot twee eetlepels bijpollen nemen. Ze zijn heerlijk om toe te voegen aan (onbijt)smoothies, salades, yoghurt of havermout.

We hebben een paar lekkere recepten voor je verzameld. Enjoy!

Raw Chocolate bars

Bekijk het recept.

 

Raspberry Porridge

Bekijk het recept.

 

Pompoen en bijenpollen taart

Bekijk het recept.

 

Blueberry Mango smoothie

Bekijk het recept.

Bron: VoedZo/Foodmatters/Pinterest

 

Wat vind jij van de superfood bijenpollen? Zou jij het opnemen in je dagelijks voedingspatroon of lijkt het je helemaal geen fijne smaak?

Ook interessant