Eten

Zet déze vier vergeten groenten eens op tafel

vergeten-groenten-zet-deze-vier-eens-vaker-op-tafel.jpg

Het is ontzettend belangrijk om iedere dag groenten te eten, maar soms is je inspiratie gewoon even op. Zet daarom eens vergeten groenten op tafel.

Laat je verrassen door déze nieuwe smaken:

Vergeten groenten: pastinaak

Vroeger werd traditionele hutspot gemaakt met pastinaak, maar tegenwoordig zijn we deze groente een beetje vergeten. Pastinaak is te vergelijken met een grote winterpeen, maar dan wit van kleur. Door de zoete smaak doet de groente aan anijs denken. Pastinaak is heel geschikt voor soepen en natuurlijk voor de traditionele hutspot. Ook kun je deze vergeten groenten rauw eten in een salade of in de oven stoppen als frietjes.

Lees ook
Dit is waarom we vaker pastinaak zouden moeten eten

Blauwe aardappel

De blauwe aardappel ben je misschien weleens tegengekomen in een zak groentechips. Het chipje is niet gekleurd met kleurstof, maar gemaakt uit de blauwe aardappel. De blauwe aardappel wordt op dezelfde manier bereid als de normale aardappel, maar smaakt net iets minder zoet en heeft een nootachtige smaak. Als je hem rauw opensnijdt heeft ‘ie een witte kleur, maar tijdens het koken wordt ‘ie steeds paarser. De blauwe aardappel bevat veel magnesium en verlaagt de bloedruk. Heerlijk te bereiden met gegrilde groenten, knoflook en rozemarijn.

Schorseneren

Schorseneren worden vaak vergeleken met artisjokken en asperges. Het neemt nogal wat tijd om ze schoon te maken, wat waarschijnlijk de reden is dat deze onder de vergeten groenten valt. Heel jammer, want met de unieke smaak is schorseneer heerlijk om te koken of te grillen. Vaak kookt men met schorseneren met ham en ei buiten het aspergeseizoen.

Snijbiet

De snijbiet is een bladgroente die niet heel erg bekend is. Toch kent het dezelfde voordelen als spinazie, andijvie of boerenkool. Je kunt het daarom ook veelzijdig inzetten: door een stamppot, smoothie, boerenomelet, maar ook in een salade.

Bron | Fitgirlcode.nl
Beeld | iStock

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

Ook interessant