Eten

Vegetarische wontons met zoete dip

wontons1-jpg.jpg

Culinair redacteur Colette Beyne: “Ik ben dol op Oosters eten. Veel verse ingrediënten, pittig, licht en geurig. Soms heb ik niet eens door dat er geen vlees in zit! Zoals bij deze wontons: deegvelletjes gevuld met een pittig aspergemengsel.

wontonsWontonvellen zijn diepgevroren te koop bij toko’s, je neemt eraf wat je nodig hebt en de rest leg je gewoon terug. Wontons zijn lekker als hapje, of als lichte maaltijd. Je kunt ze ook meewarmen in een soep met veel groenten“. 

 

Vegetarische wontons met zoete dip:

– 300 g groene asperges, hard uiteinden verwijderd
– 1 el fijngehakte gemberwortel
– 1 teen knoflook
– 2 bosuitjes, in stukken
– 1 tl sesamolie
– 1 tl ketjap
– snuf zout
– ± 1 el bloem
– 36 wontonvellen, iets ontdooid
– 3-4 stevige slabladeren

“Kook de asperges in ruim water 2 min. schep ze uit de pan en laat uitlekken. Bewaar het water voor het stomen. Spoel de asperges onder koud water, snijd ze in stukjes en pureer ze samen met de gember, de knoflook en de bosui tot een grove puree. Breng op smaak met sesamolie, ketjap en zout. Meng er zoveel bloem door dat een pasta ontstaat met de dikte van pindakaas. Leg steeds een wontonvel op een werkvlak, bevochtig de randen met een natte vinger en schep een lepel vulling op het midden. Leg er een tweede deegvel op en druk rondom goed aan. Knijp twee kanten in elkaar zodat ‘snoepjes’ ontstaan. Ga zo door tot alles op is. Bekleed een stoommandje met sla, leg de wontons er in gedeelten op en stoom ze in 6-7 min. boven kokend water gaar. De wontons zijn goed als ze glanzend en transparant. Serveer meteen, met een dip van ketjap, sesamolie, witte wijnazijn en bosui.”

Ook interessant