Als de zomer eenmaal aanbreekt, is het natuurlijk zonde om uren in de keuken te staan. Dit recept is lekker, gezond en staat binnen een kwartier op tafel! Ingrediënten
– 2 el zonnebloem- of arachideolie
– 1 aubergine, in blokjes
– 1 zakje bloemkoolroosjes
– 1 blik tomaatblokjes
– 1 pot Tikka Masala (Patak’s)
– 2 blikken kikkererwten (inh. 400 g)
– 100 ml Bulgaarse yoghurt
– verse koriander, grofgehakt
Bereiding
Verhit de olie en roerbak de aubergine hierin 2-3 min. Voeg de bloemkool, de tomaat en de saus toe. Kook ± 10 min. op laag vuur. Schep de kikkererwten erdoor en warm ze 3 min. mee. Serveer met een dot Bulgaarse yoghurt en garneer met koriander. Lekker met naanbrood.
Bereidingstijd: ± 15 min.
Dit recept is voor 4 personen.
Meer lekkere recepten zien? Bekijk Margriet 30, vanaf vrijdag 19 juli in de winkel!