Eten Nieuws

Vegetarische springrolls

vega.png

Ingrediënten voor 20 stuks

• 100 g glasnoedels*
• 2 struiken paksoi
• 300 g tahoe, in kleine blokjes
• 2 cm gemberwortel, fijn geraspt
• 1 teen knoflook, fijn gehakt
• 2 el fijngesneden koriander
• worcestersaus
• zout
• 20 rijstvelletjes van ± 20×20 cm*
• plantaardige frituurolie

 

Bereiding
– Bereid de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze uitlekken en afkoelen. Haal de bladeren van de paksoi los en blancheer ze 1 min. in ruim kokend water.
– Druk al het vocht eruit en snijd ze in dunne repen. Knip de noedels in stukken van 5 cm en vermeng ze met de tahoe, gemberwortel, paksoi, knoflook en koriander. Breng op smaak met worcestersaus en zout. Leg een deegvelletje met de punt naar je toe, schep er in de breedte 2 lepels vulling op en vouw de zijkanten naar binnen zodat een rolletje van 5 cm lengte ontstaat.

– Rol het deeg op en maak zo nog 19 rolletjes. Verhit de olie tot 180ºC en bak hierin de rolletjes in gedeeltes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Lekker met zoete chilisaus en een komkommersalade met oosterse dressing.

Bereidingstijd: ± 30 min. + afkoelen noedels

*te koop bij toko’s.
Meer lekkere vega recepten bekijken? Koop Margriet 21-2013

Bron: StockFood/BeeldigBeeld

Ook interessant