Deze vegetarische salade niçoise is een heerlijk frisse salade met witlof in de hoofdrol. De lofschuitjes in twee kleuren zijn leuke, lichte ‘bakjes’ om de salade in borrelhapjesformaat in te serveren.
Deze heerlijke salade maak je in 20 minuten!
Dit heb je nodig (4 personen):
2 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
2 stronkjes roodlof, blaadjes losgehaald
75 g haricots verts
4 eieren, hardgekookt
16 kerstomaatjes, gehalveerd
16 Kalamata olijven zonder pit, gehalveerd
6 ansjovisfilets, kleingesneden
2 el kappertjes
160 g visvrije tonyn (Vegetarische Slager), ontdooid
voor de dressing:
1 el balsamicoazijn
1 teen knoflook, uit de knijper
grofgemalen peper, zout
4 el extra vierge olijfolie
Bereidingswijze vegetarische salade niçoise:
Leg de grootste lofblaadjes op een grote schaal.
Kook de haricots verts beetgaar in water met zout, spoel koud en laat uitlekken.
Snijd de eieren in partjes.
Verdeel over elk witlofschuitje wat haricots verts, tomaat en olijf, ansjovis, een paar kappertjes en een partje ei.
Leg er een plukje tonijn op.
Klop of schud de ingrediënten voor de dressing los en doe hem over in een kommetje.
Serveer de dressing bij de lofschuitjes, zodat iedereen deze er zelf over kan lepelen.
Bereidingsduur vegetarische salade niçoise ± 20 min.
Ziet er goed uit!
Productie | Colette Beyne Fotografie | Maarten van der Wal Styling | Cindy Berg Foodstyling | Cees van Asperen Receptuur | Beanca de Goede
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-42. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.