Eten

Recept: heerlijk frisse vegetarische salade niçoise met witlof

recept-heerlijk-frisse-vegetarische-salade-nicoise-met-witlof.jpg

Deze vegetarische salade niçoise is een heerlijk frisse salade met witlof in de hoofdrol. De lofschuitjes in twee kleuren zijn leuke, lichte ‘bakjes’ om de salade in borrelhapjesformaat in te serveren. 

Deze heerlijke salade maak je in 20 minuten!

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 2 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
  • 2 stronkjes roodlof, blaadjes losgehaald
  • 75 g haricots verts
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 16 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 16 Kalamata olijven zonder pit, gehalveerd
  • 6 ansjovisfilets, kleingesneden
  • 2 el kappertjes
  • 160 g visvrije tonyn (Vegetarische Slager), ontdooid

voor de dressing:

  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 teen knoflook, uit de knijper
  • grofgemalen peper, zout
  • 4 el extra vierge olijfolie

Bereidingswijze vegetarische salade niçoise:

  1. Leg de grootste lofblaadjes op een grote schaal.
  2. Kook de haricots verts beetgaar in water met zout, spoel koud en laat uitlekken.
  3. Snijd de eieren in partjes.
  4. Verdeel over elk witlofschuitje wat haricots verts, tomaat en olijf, ansjovis, een paar kappertjes en een partje ei.
  5. Leg er een plukje tonijn op.
  6. Klop of schud de ingrediënten voor de dressing los en doe hem over in een kommetje.
  7. Serveer de dressing bij de lofschuitjes, zodat iedereen deze er zelf over kan lepelen.

Bereidingsduur vegetarische salade niçoise ± 20 min.

Ziet er goed uit! 

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maarten van der Wal
Styling | Cindy Berg
Foodstyling | Cees van Asperen
Receptuur | Beanca de Goede

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-42. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant