Eten

Recept: vegetarische risotto met cranberry’s en pecannoten

vegetarische-risotto-met-cranberrys-en-pecannoten.jpg

Risotto met cranberry’s en pecannoten: een rijkgevulde risotto. Deze vegetarische risotto is heerlijk als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een frisse salade ernaast.

Loopt het water je al in de mond? Deze risotto staat binnen 30 minuten bij jou op tafel.

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 5 el milde olijfolie
  • 4 bosuitjes, groen en wit apart, in dunne ringetjes
  • 2 dunne stengels bleekselderij, in dunne boogjes
  • 1 flinke teen knoflook, geperst
  • 450 g risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 1½ l hete groentebouillon
  • 40 g (vegetarische) Parmezaanse kaas, geraspt
  • sap en rasp van 1 (biologische) citroen
  • 40 g gedroogde cranberry’s
  • 150 g babyspinazie
  • 150 g pecannoten, geroosterd en gezouten

Bereidingswijze risotto met cranberry’s en pecannoten:

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak de witte delen van de bosui met de bleekselderij en de knoflook ± 2 min.
  2. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot alle korrels zijn omhuld met olie.
  3. Blus af met de wijn, voeg een flinke opscheplepel bouillon toe en zet de pit zo laag mogelijk.
  4. Kook zachtjes al roerend tot het vocht is opgenomen. Giet er dan nog een schep bij en blijf weer roeren tot het vocht is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar is. Dit duurt ± 20 min.
  5. Roer er de Parmezaanse kaas, ¾ van de citroenrasp en de cranberry’s door en dan het grootste deel van de spinazieblaadjes en de pecannoten.
  6. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
  7. Bestrooi met de rest van de spinazie en de noten en bestrooi vlak voor het serveren met het bosui-groen en de rest van de citroenrasp.
  8. Lekker met de gemengde salade met haricots verts en de geroosterde witte wintergroenten met amandel-tijmpesto (zie recepten bij de bijgerechten).

Bereidingstijd risotto met cranberry’s en pecannoten: 30 minuten.

Ziet er goed uit! 

vegetarische risotto

Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Eric van Lokven

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-53. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant