Aardperentaart met geitenkaas
4 aardperen
100 gram blanke amandelen
250 gram bladerdeeg (van de banketbakker of diepvriesdeeg)
2 eieren
3 eetlepels crème fraîche
zout en peper
125 gram jonge zachte geitenkaas
Bereiding
Verhit de oven tot 210 °C.
Schil de aardperen en snijd ze in stukjes. Stoom ze in 20 minuten gaar. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin, laat ze afkoelen en maal ze grof.
Bekleed een ondiepe taartvorm van 25 cm doorsnee met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met de gemalen amandelen. Schik de stukjes aardpeer in de vorm en strooi er een klein beetje zout over. Klop de eieren los met crème fraîche, zout en peper. Snijd de geitenkaas in plakjes.
Giet het eimengsel over de aardperenvulling en verdeel de plakjes geitenkaas erop. Bak de taart in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
Wil jij meer lekkers klaarmaken met de onvergetelijke groenten? Het boek is voor €24,95 euro verkrijgbaar bij Fontaine Uitgevers. ISBN 9789059564145.