Koolraapspaghetti in kaassaus
1 koolraap van ca. 1 kilo
2 eetlepels olijfolie
1½ dl slagroom
2 theelepels tijmblaadjes
75 g boerenkaas, geraspt
zout en peper
Bereiding
Snijd de koolraap eerst in plakken van 1-2 cm dik en schil die. Schaaf de plakken met een dunschiller of kaasschaaf in dunne slierten.
Verhit de olie in een hapjespan en schep de koolraapslierten voorzichtig erdoor. Voeg de room en tijm toe en smoor de koolraap afgedekt in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar. Schep de kaas erdoor en laat de koolraap nog
enkele minuten zachtjes sudderen tot de slierten met een dikke saus zijn omhuld. Breng op smaak met zout en peper en dien de ‘spaghetti’ op in diepe borden.
Lekker met een frisse salade.
Wil jij meer lekkers klaarmaken met de onvergetelijke groenten? Het boek is voor €24,95 euro verkrijgbaar bij Fontaine Uitgevers. ISBN 9789059564145.