Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vegetarisch kerstmenu: bijgerecht van geroosterde groenten

vegetarisch-kerstmenu-bijgerecht-van-geroosterde-groenten.jpg

Groenten zijn ontzettend gezond en door ze te roosteren of te bakken, worden ze alleen maar lekkerder. Je kunt dit recept van allerlei groenten in allerlei hoeveelheden maken.

De smaak te pakken? Lees snel het volledige vegetarische kerstmenu van onvergetelijke groenten!

Geroosterde of gebakken groenten

Gebakken: truffelaardappel • schorseneren • boter • zout • peper

Kook de truffelaardappelen 10 minuten in de schil. Schil de schorseneren en bewaar ze tot gebruik in water. Smelt boter in een koekenpan en laat de truffelaardappel met schil en de in stukken gesneden schorseneren zachtjes gedurende 25 minuten gaar worden.

Geroosterd: raapjes • rode ui • truffelaardappel • wortelpeterselie • pastinaak • wortel in diverse kleuren • venkel • schorseneren • citroen • olijfolie • knoflook • zout • peper • tijm of rozemarijn of oregano

Verhit de oven tot 200 ºC.

Was alle groenten goed, snijd ze in stukjes en droog ze. Verdeel de groenten in een ovenschaal. Snijd de citroen in vieren of achten en schep de partjes met de olie, een teentje knoflook en de kruiden door de groenten. Zet de schaal 40 tot 50 minuten in de oven, dek hem na een minuut of tien af met aluminiumfolie.


Haal als de groenten gaar zijn de citroenen en knoflook eruit; pureer de zachte knoflook. Meng een beetje olie door knoflookpuree en eventueel nog wat citroen en giet dit over de groenten. Haal de kruidentakjes eruit, schep alles om en zet nog 5 minuten in de oven.

Wil jij meer lekkers klaarmaken met de onvergetelijke groenten? Het boek is voor €24,95 euro verkrijgbaar bij Fontaine Uitgevers. ISBN 9789059564145.

Fotograaf: Ruth de Ruwe

Ook interessant