Bieten in eigen blad uit de oven
1 kilo verse bieten
2 dl groentebouillon
2 tenen knoflook, geplet
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
olijfolie
Dressing
1 dl natuurazijn
1 theelepel suiker
½ theelepel zeezout
100 g verse geitenkaas
75 g blanke hazelnoten, geroosterd
Bereiding
Verhit de oven tot 160 °C.
Leg alle bieten ongeschild en verpakt in het eigen blad in een ovenschaal. Giet de groentebouillon erbij. Voeg knoflook, rozemarijn en tijm toe en schud de schaal om zodat de inhoud goed verdeeld is. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem ongeveer 1 uur in de oven. Haal het blad van de bieten af, overgiet ze met olijfolie
en zet ze nog een half uur in de oven. Controleer de bieten en mochten ze nog niet gaar zijn dan kunnen ze gerust nog een half uur in de oven. Ze zijn het gemakkelijkst te pellen als ze nog een beetje warm zijn. Snijd ze in plakken.
Maak een dressing van azijn, suiker en zeezout en leg de plakken biet erin. Kruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de grof gehakte hazelnoten.
Wil jij meer lekkers klaarmaken met de onvergetelijke groenten? Het boek is voor €24,95 euro verkrijgbaar bij Fontaine Uitgevers. ISBN 9789059564145.