Eten

Met deze gerechten kun je heerlijk vegetarisch barbecueën

met-deze-gerechten-kun-je-heerlijk-vegetarisch-barbecueen.jpg

Het barbecueseizoen is weer officieel geopend! Vaak worden er inkopen gedaan bij de slager en de visboer, maar wat nou als je vegetarisch eet? Dan wil je wél meedoen met de barbecue, maar niet alleen maar salades hoeven te eten. Er zijn gelukkig genoeg opties.

Met deze 5 heerlijke gerechten kun je gemakkelijk vegetarisch barbecueën.

1. Gepofte (zoete) aardappel

Net als dat je een (zoete) aardappel in de oven kunt poffen, kun je dit ook doen op de barbecue. Snijd de (zoete) aardappel over de lengte doormidden en besprenkel met olijfolie en zout, en stop er bijvoorbeeld rozemarijn of knoflook tussen. Vouw de aardappel dicht met aluminiumfolie. Leg op de barbecue en pof in 30 tot 60 minuten gaar. Door er met een vork in te prikken weet je wanneer hij gaar is.

2. Fruit

Van appels, perziken en ananas tot mango, vijgen en bananen… Fruit kun je heerlijk grillen op de barbecue. Zorg er wel voor dat het fruit niet té vers is, anders wordt het een papje. Je kunt bijvoorbeeld fruitspiezen maken en deze op het rooster leggen. Gegrilde ananas of watermeloen met een beetje honing als afsluiter doen het altijd goed, heerlijk met een bol vanille-ijs.

3. Vegetarische burger

Het schap met vleesvervangers die vegetarisch zijn groeien steeds meer. Deze vaak lekkere burgers schelen je een hoop voorbereiding, want je kunt ze zó op de barbecue leggen. Gril ze in 4 minuten goudbruin en gaar en keer ze halverwege een keertje om. Je kunt ze aftoppen met een lepel hummus of tzatziki.

4. Maiskolf

Gegrilde mais is echt een klassieker. Je kunt de bladeren die eromheen zitten eraf halen of erom laten. Kook de mais wel van tevoren zo’n tien minuten in gezouten water. Marineer de mais met wat boter en chilipoeder zodat het wat extra smaak krijgt. Voor de zoetekauwen onder ons is een mix van honing en roomboter ook erg lekker. Leg de maiskolven daarna ongeveer tien minuten op de barbecue.

Lees ook: Tijd voor een barbecue? Zoveel calorieën krijg je gemiddeld meer binnen

5. Gegrilde groenten

Groenten grillen op de barbecue is echt een must. Je kunt alle groenten gebruiken: paprika, tomaat, groene asperges, aubergine, champignons, courgette, gemarineerde witlof… Je kunt een leuke mix maken door ze aan een spies te rijgen of los op de barbecue leggen. Dan kun je ze ook heel lekker door een salade gebruiken. Let er wel op dat de garingstijd per groente verschilt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Culy.nl, Chickslovefood.nl
Beeld | iStock

Ook interessant