Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Veganistische banaanroomtaart

veganistische-banaanroomtaart.jpg

Dinsdag 1 november is het Wereld Veganisme Dag. Vier het met banaanroomtaart!

Wat is veganisme
De Wereld Veganisme Dag bestaat al sinds 1994. Toen bestond het Engelse Vegan Society 50 jaar. Veganisten eten geen vlees, zuivel, eieren, honing of producten waar deze dierlijke producten in verwerkt zijn. Ook gebruiken zij geen verzorgingsproducten als er iets dierlijks in verwerkt is of wanneer het op dieren is getest. Voor veel mensen lijkt een veganistisch dieet een bijna onmogelijke opgave. Maar veganistisch is niet vies. Het is gezond, vult goed en nog lekker ook. Daarom mag je jezelf rustig trakteren op een banaanroomtaart. Dat wordt verantwoord smullen!

Banaanroomtaart
Ingrediënten
anderhalf pak tarwebiscuits
125 gr margarine
75 gr custardpoeder (vanille)
500 ml sojamelk met bananensmaak (of sojamelk met bananenaroma toegevoegd)
sojaslagroom (soyatoo)
pure chocolade
kaneel

Bereidingswijze
Verkruimel de tarwebiscuits zeer fijn in een kom. Smelt de margarine en doe dit er bij samen met wat kaneel. Meng dit door elkaar en maak er een deeg van. Smeer dit uit over de bodem van een ingevette taartvorm en zet in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat het daar ongeveer 10 minuten in staan. Koel de bodem daarna af en zet als het wat afgekoeld is ook even in de vriezer.

Maak van de custardpoeder met een beetje sojamelk een vloeibaar papje. Verhit de sojamelk tot het kookt (of meng eerst de sojamelk met bananenaroma) in een pan en giet het custardpapje erbij. Roer het goed er door heen en laat een paar tellen doorkoken totdat het goed dik aanvoelt. Haal de pan van het vuur en giet over in een koude kom. Laat dit goed afkoelen. Giet de pudding over de bodem heen en verdeel dit goed. Eventueel kan je eerst wat chocoladehagelslag over de bodem verdelen. Zet weer paar minuten terug in de vriezer.

Klop ondertussen de sojaslagroom goed luchtig. Haal de taart uit de vriezer en giet de slagroom over de taart. Smelt wat chocolade en decoreer daarmee de taart. Zet de taart daarna nog even een kwartier in de vriezer en daarna in de koelkast. Eet smakelijk!

Bron: plantaardigmaandag.nl, veganisme.org

Ook interessant